Enagás (ENG) va néixer el 1972 per iniciativa del Ministeri d’indústria espanyol com a empresa pública amb l’objectiu de crear una xarxa de gasoductes a tot Espanya per implantar i estendre l’ús del gas natural al país. A més, està certificada com TSO independent per la Unió Europea, el que la homologa als operadors de xarxes de transport de gas d’altres països d’Europa.

Enagás és el gestorLogo ENAGAS tècnic del sistema gasista i Transportista Únic de la xarxa troncal primària de gas natural. Compta amb prop de 11.000 km. de gasoductes per tot el territori espanyol, dos emmagatzematges subterranis, Serrablo (Osca) i Gaviota (Biscaia) i tres plantes de regasificació a Cartagena, Huelva i Barcelona. A més, és propietària del 40% de la planta de regasificació de Bilbao i el 40% de la terminal d’Altamira, a Mèxic.

També té infraestructures a Mèxic, Perú i Chile i participa en el projecte europeu Trans Adriatic Pipeline. A més, al març de 2015 va arribar a un acord amb la belga Fluxys per adquirir conjuntament Swedegas, companyia operadora del sistema gasista suec. La seva seu social està a la ciutat de Madrid.

Print Friendly, PDF & Email
Si t'agrada, comparteix: