BID i ASK
En tot moment un actiu (per exemple les accions de X), té dos preus: el de compra i el de venda. Aquests dos preus són el Bid i el Ask.
El Bid és el preu que s’ofereix (el preu de compra).
El Ask és el preu que et demanen (el preu de venda).

Fixa’t que el preu de venda del mercat (ask) és el preu al que tu li compres al mercat i el preu de compra del mercat (bid) és el preu al que tu li vens al mercat.
El preu de compra sempre és més baix que el preu de venda.
Això és lògic ja que els compradors volen comprar barato i els venedors volen vendre car.
Mentre no hi hagi acord, no hi ha transacció. 

SPREAD
El spread, també conegut com forquilla (“horquilla”), és la diferència en un moment donat entre els preus de compra i de venta (Bid i Ask).

L’SPREAD ha de ser petit, com més petit millor. En realitat, que l’spread sigui molt gran és una cosa que només passa quan participa molt poca gent. Per exemple, si només estem tu i jo, i tu no vens per menys de 100 € i jo no compro per més de 70 € (el spread és 30 €), llavors no hi ha tracte i serà difícil que arribem a un acord. En canvi, si hi ha 10.000 persones en el mercat negociant, les nostres postures de 70 € i 100 € són ridícules, ja que els venedors s’estaran movent (per exemple) en 91.15 € i els compradors en 91.12 € (spread de 0.03 €) i nosaltres mai negociarem res si ens entestem a mantenir les nostres posicions.

L’SPREAD és una mesura de la liquiditat (a menor spread, més liquiditat) i la liquiditat és en la pràctica, la facilitat que tens per comprar o vendre al preu que vulguis. Com més participants i més actius siguin, més liquiditat hi haurà, l’spread serà menor.

ELS BROKERS … “cabronets”
Hi ha Brokers que (diuen) cobren comissions molt baixes (fins i tot sense comissions?), que et penses que són bon nois?… dons NO !, són empreses que volen guanyar diners (els teus diners!).
El que fan és inflar el spread i t’obliguen a comprar una mica més car del preu (ask) que hi ha realment al mercat i a vendre una mica més barat del preu (bid) real.
La diferència entre el spread que ells et donen i el del spread real del mercat són els diners que s’embutxaquen a manera de comissió encoberta. 

Spread Bid Ask

 

Print Friendly, PDF & Email
Si t'agrada, comparteix: