Un <stop loss> és una ordre automàtica que dona l’usuari al seu broker amb l’objectiu d’aturar les pèrdues (Aturar pèrdues = Stop loss, en anglès).

És un mètode que es realitza per tenir sota control el risc de pèrdues en borsa. Per situar el nivell de <stop loss> cal veure el que s’està disposat a perdre abans de prendre posicions en l’actiu determinat en el que vulguem entrar. Per a això també pot ser molt útil l’anàlisi tècnic i veure els suports i resistències en el gràfic. Però un cop decidida la xifra que estem disposats a perdre, només es tracta de fixar un nivell de <stop loss> per pal·liar possibles pèrdues.

Així mateix, en el moment en què s’executa l’ordre de compra, l’habitual en el trading és fixar un ordre de <stop loss> amb l’ordre de venda. Això es fa amb la finalitat que quan l’acció toqui aquest preu immediatament es produeixi l’ordre de venda i evitar pèrdues majors. D’aquesta manera s’evita que el preu caigui més de la pèrdua màxima admissible que havíem estipulat.

Es pot resumir que el <stop loss> és una estratègia en l’entorn borsari per evitar mals majors. Per evitar que el nostre patrimoni es vagi reduint considerablement quan hi ha correccions severes. Tingues en compte que les ordres que no s’executen són gratis; de manera que tenir controlat el risc en les operacions borsàries no et suposarà cap cost i sí que t’estalviarà disgustos.

Però si les coses van be i les teves accions pugen també tens la opció d’anar ajustant el <stop loss> per assegurar els beneficis  (molt millor !!!), el següent gràfic és prou explicatiu:

StopLoss

Print Friendly, PDF & Email
Si t'agrada, comparteix:

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.