invertir-en-fondosEn molts fòrums i blogs de Borsa i Inversions existeix una discussió que es repeteix de manera continuada: és millor invertir en Fondos o en Accions? arribant quasi per unanimitat a la conclusió de que si no ets un expert inversor millor que inverteixis en Fondos globals i/o indexats.

Personalment sempre he aconsellat precisament el contrari, invertir  directament en Accions. La meva conclusió es fonamentava en el fet d’evitar intermediaris que es guanyen la vida amb els meus diners i que, a sobre, difícilment superen als Mercats.

Si, ja sé que pot semblar una posició una mica “prepotent” per part meva el fet de pensar que soc millor que els “Gestors professionals de Fondos”, però que vols que et digui? soc desconfiat per naturalesa i tradició.

Però mira per on, avui he llegit un article que ho analitza en profunditat i em dona tota la raó!.

Es veu clarament que el que pretenen els “gestors professionals de Fondos” és captar capital per anar-se enriquint ells via comissions sense importar-lis una m.rd. els teus estalvis, això també es pot extrapolar a Plans de pensions i estalvi.

Aquí tens l’enllaç que val la pena llegir: El Fondo de la cuestión y la cuestión del Fondo

Cal dir que, sense cometre grans errors, la rendibilitat que podem obtenir participant en Borsa és aproximadament del 8% anual. Això es pot aconseguir SIMPLEMENT amb una Cartera Homogènia; constituïda per Empreses de Qualitat en un context de molt llarg termini.

Insisteixo, fent això, i pràcticament NO fent res més (comprar i esperar = Buy and Hold), ja tenim una molt alta probabilitat d’aconseguir un rendiment històric per a la nostra cartera del 8% anual (punt amunt, punt avall).

Si observem la Freqüència (Probabilitat) amb la que els Fons comercialitzats estan obtenint aquesta rendibilitat mitjana del Mercat, veiem que és d’aproximadament el 10%, és a dir, que només el 10% dels Fons arriben a la rendibilitat mitjana del Mercat !!!; o dit d’una altra manera encara més dramàtica… el 90% dels Fons comercialitzats NO arriben a la rendibilitat mitjana del Mercat !!!. Evidentment aquesta és una senyal, molt contundent, que la Gestió d’aquests Fons “deixa molt que desitjar”.

 

Print Friendly, PDF & Email
Fondos d’inversió? No, gràcies !
Si t'agrada, comparteix:

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.