Primer de tot hem de tenir clar el nostre objectiu: Viure dels dividends… a partir d’aquí segueix llegint sinó, no cal.
També ho podem entendre com a obtenir un sobresou que ens permeti viure tranquils davant de qualsevol eventualitat que es pugui produir en la nostra feina habitual. En definitiva, busquem una font d’ingressos que no depengui del típic ‘trueque’ de <Hores per Diners> i ens proporcioni la tant anhelada llibertat financera.

Vull remarcar un concepte que moltes vegades se’ns oblida, quan comprem accions d’una empresa estem comprant una part proporcional de l’empresa i, per tant, em de pensar com a propietaris de l’empresa.  Quan invertim en una empresa és molt maco veure com el preu de les accions pugen, això és irreal !!! no guanyem res (ni perdem res si baixen !) al menys que venguem les accions. Pensem una cosa… els amos d’una empresa guanyen quan la cotització puja?… No !!!… viuen gràcies als beneficis que té l’empresa i dels dividends que cobren. Això és el que ens ha de preocupar i hem de controlar, si l’empresa funciona be, si augmenta els beneficis, si inverteix adequadament, si el nivell de deute és assumible, etc.

Continuem amb la nostre estratègia.
Si et fixes en l’apartat de <Cartera> veuràs que hi ha entre 25 i 30 empreses… perquè?… doncs perquè hi ha moments en que per determinades circumstàncies les empreses deixen de repartir dividends i per tal de que això ens afecti el mínim possible considero necessari diversificar les nostres inversions en unes 25/30 empreses diferents (més o menys) i no passar mai d’un 5% invertit en una mateixa empresa (si, ja sé que a vegades ho incompleixo); d’aquesta manera si una deixa de repartir dividends l’impacte en la nostre butxaca serà màxim d’un -5% i ja decidirem si val la pena mantenir-la en cartera o la canviem per una altre. Pots fer-ho en més empreses i reduir encara més aquest risc, però com que jo tinc una capacitat mental limitada, de moment no em veig capaç de seguir l’evolució de més empreses 🙂

Print Friendly, PDF & Email
Si t'agrada, comparteix:

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.