Aconseguir estalviar pot semblar una tasca complicada però per sanejar les finances personals tan sols cal deixar enrere mals hàbits financers.

La clau principal radica en reduir o evitar les despeses que puguin desviar-te del teu objectiu d’estalvi. És molt probable que el problema no siguin grans malbarataments, sinó males costums recurrents. A grans trets hi ha 5 errors que impedeixen aconseguir l’objectiu d’estalviar:

1) Les despeses per pagar la hipoteca o el lloguer superen el 30% dels teus ingressos.
Per la majoria, la gran despesa mensual està en pagar el lloguer o la hipoteca, de fet normalment es destina més del 30% dels ingressos quan l’ideal hauria d’estar per sota del 28%, concretament la xifra perfecta seria el 25%. Així que, a l’hora de triar el lloc on viure s’ha de calcular quin percentatge del sou destinarem per a aquest pagament. A Espanya, sí que es compleix la ‘regla del 25%’, segons un estudi de pisos.com es destina el 24’74% dels ingressos. Per la seva banda, el Banc d’Espanya afirma que, en el cas de les hipoteques pot pujar fins al 35% dels ingressos.

2) Hi ha un gran desequilibri entre ingressos i deutes.
Els prestadors utilitzen la regla del 28/36 per calcular quins són els límits d’endeutament que una persona pot assumir respecte als seus ingressos. Aquesta regla s’aplica a les hipoteques i afirma que s’ha de dedicar, com a màxim, el 28% dels ingressos mensuals bruts. Pel que fa al ’36’, és el percentatge límit de deute que es pot permetre un individu. Per exemple, si guanyes 2.000 euros al mes, no pots tenir un deute total pendent de més de 720 euros.

3) Marcar un pressupost per al dia a dia.
El pressupost és l’eina bàsica de l’estalviador, així que el primer que has de saber és de quants diners disposes cada mes. Per saber-ho has de tenir en compte les despeses recurrents (lloguer/hipoteca, supermercat, subministraments, etc.) i concretar quants diners et queden després de pagar-los. Aquest romanent és la clau per aconseguir l’objectiu d’estalviar.

4) Compres innecessàries.
Quan es disposa d’una quantitat de diners superior al que és habitual es tendeix a fer compres innecessàries. Per això s’ha de pensar en el futur i en despeses necessàries que es poden produir a llarg termini. Ja que el teu gran objectiu ha de ser mantenir a ratlla els números vermells.

5) Tenir un fons d’emergència
El futur és incert i es poden produir situacions que obliguin a fer un desemborsament inesperat (avaries, robatoris, acomiadament inesperat, …). Per això és aconsellable que disposis d’un ‘fons d’emergència intocable’ per poder fer front a aquestes situacions.

Print Friendly, PDF & Email
Errors que t’impedeixen estalviar
Si t'agrada, comparteix:
Etiquetat a:        

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.