Durant l’octubre les dades macroeconòmiques publicades han demostrat una recuperació solida en la gran majoria dels països desenvolupats.

Un positiu progrés de les campanyes de vacunació està augmentant la mobilitat entre països i, per tant, també el seu creixement econòmic.

La combinació d’una forta demanda amb una limitada oferta ha fet que el preu de gran part de les matèries primeres hagi acabat el mes en màxims. Aquest augment de preus, ha implicat més inflació, la qual repercuteix al mateix temps en una baixada de consum si els salaris no acompanyen (i els preus dels productes són més alts) i/o marges més baixos per les empreses que no puguin repercutir en el preu final l’augment de cost de producció.

S’acaba el mes d’octubre amb alguns dels mercats financers en màxims històrics, gràcies en part als resultats empresarials presentats per les empreses americanes i europees, on més d’un 70% han batut expectatives.

Els pròxims mesos estaran marcats per l’escassetat d’oferta per les empreses, l’augment de preus de l’economia i una potencial nova onada de contagis. A més de les dades de treball i el consum en l’última època de l’any.

Print Friendly, PDF & Email
El nostre punt de vista (Octubre-2021)
Si t'agrada, comparteix:

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.