Està clar que és necessari diversificar les nostres inversions, però això que sembla fàcil no ho és tant com sembla, ja que la majoria de productes d’inversió estan en els mateixos mercats, els mercats financers. Dons bé, avui et parlaré del Crowdlending, una manera d’inversió realment descorrelacionada dels mercats financers.

La paraula Crowdlending ve de l’anglès “crowd” (multitud de gent) i “lending” (préstec).

Per tant, es tracta d’un préstec entre particulars (de vegades fins i tot a pimes) a través d’una plataforma en línia. Els préstecs són finançats a través de les aportacions fetes per un elevat nombre de prestadors individuals (com Tú o Jo). En contrapartida a les aportacions dels inversors individuals, els receptors del préstec han de retornar el capital invertit així com uns interessos, a manera de remuneració.

En realitat s’assembla molt a un préstec clàssic, amb l’única (però essencial) diferència que els fons no provenen d’una entitat bancària sinó d’una multitud de particulars. Precisament per això també es coneix al Crowdlending com “peer-to-peer lending” o “P2P lending”.

Es tracta d’un concepte interessant per a totes les parts implicades. El beneficiari del préstec obté finançament més fàcil i ràpidament que si la sol·licités a una entitat bancària i, a més, a un preu inferior (que es reflecteix en un menor tipus d’interès) doncs les despeses relatives al préstec són gairebé inexistents. L’inversor també es beneficia perquè obté una remuneració pels seus diners molt superior a la que obtindria si diposités els seus diners en un compte d’estalvi.

El fet que aquestes plataformes siguin tan beneficioses per a totes les parts implicades és precisament el que justifica el fulgurant èxit que estan tenint des de fa un parell d’anys.

No vull fer-me passat amb el “tema”, si vols més informació del Crowdlending a Internet en trobaràs tanta com vulguis; el que si vull és facilitar-te la plataforma que jo utilitzo i que, per tant, puc dir que funciona (de moment).

OJO! no vull dir que estigui exempta de risc ni molt menys, recorda que en economia el risc és inherent al benefici.

Dons be, la que jo utilitzo és… MINTOS (https://www.mintos.com/es/) que a més a més té una opció d’invertir de manera automàtica (en diu: auto invertir) on no m’he de preocupar de res… m’encanta!!!.

PD: Repeteixo perquè quedi clar que en aquest article NO et recomano res i el risc alhora d’invertir és TOT teu.

Print Friendly, PDF & Email
Crowdlending. Diversificar les nostres inversions.
Si t'agrada, comparteix:

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.