A continuació t’ensenyo el llistat d’empreses que jo segueixo; aquest llistat no pretén ser exhaustiu, ni necessàriament són les millors empreses, ni tan sols són les úniques vàlides per a una estratègia d’inversió per dividends. Aquest llistat representa una opinió personal i per tant, has de tenir en compte que puc estar totalment equivocat, això és la Borsa !!!.

*** Recorda: Aquest llistat és la meva visió personal i per tant puc estar completament equivocat. L’opinió sobre l’aptitud o no com a empreses de les que es pot viure del dividend no indica necessàriament que l’empresa està en un bon moment per comprar, pensa que no has de comprar un valor a qualsevol preu, i es ben segur que hi ha empreses millors per viure del dividend i/o que siguin una magnífica oportunitat d’inversió a curt, mitjà o llarg termini.

* Glossari de termes *

Data ex-dividend (ex-dividend date):  És la data a partir de la qual l’acció cotitza sense dret a percebre el dividend. Si compres i mantens les accions fins a aquesta data, rebràs el dividend; si la compra la realitzes en aquesta data o després, no tindràs dret a percebre el dividend.

Data de registre (record date): és la data en que es relacionen o registren els accionistes amb dret a rebre el dividend. Cal anar amb compte perquè si bé sol prendre el tancament del dia anterior de l’ex-dividend per fer la relació dels accionistes, no sempre és així; la societat pot comunicar una data de registre diferent però ho ha de comunicar prèviament en el que s’anomena data de declaració (declaration date).

Data de pagament: És la data en que es materialitzarà el pagament.

*** També cal tenir molt en compte que en l’obertura de la data ex-dividend el preu de l’acció ja descomptarà el dividend.

Print Friendly, PDF & Email
Si t'agrada, comparteix:

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.