*ATENCIÓ: Aquesta secció  a quedat descontinuada degut al temps que em suposava mantenir-la actualitzada. Seguiré actualitzant la cartera cada cert temps sense donar explicacions… també pot ser que algún dia retorni, qui sap?.

Actualització de Cartera 20-11-2020:
Seguim amb la Pandèmia del Coronavirus (Covid-19).
Pfizer és qui ha començat el rally per fer-se amb el gran pastís que suposa la vacuna, ha anunciat que la té en un estat avançat i amb una gran efectivitat. Com era d’esperar (o no) les borses han respós amb fortes pujades, sobretot les accions d’empreses relacionades amb el turisme, hosteleria, restauració, viatges, etc.; es a dir, les més castigades per la pandèmia i Pfizer evidentment.
Un cop passades les eufòries i calmats els mercats… decideixo desfer-me “de vaques velles que ja no donen llet” i anar de compres amb cautela.
Em desfaig de la meitat de Telefònia (TEF), quina pena d’empresa!!! … amb unes pèrdues acumulades d’un -12’14% anual durant 4’7 anys sense comptar dividends (sort d’ells).
També venc totes les Endesa (ELE), aquestes si que amb alegria … amb una rendibilitat promig d’un 14’72% anual durant 3’1 anys sense comptar els sucosos dividends.
Compro:
En el mercat Español: Iberdrola (IB) i Merlín Properties (MRL)
En el mercat Americà: INTEL Corporation (INTC) i Healthpeak (PEAK)
… i ara a esperar la pluja de dividends de final d’any.

Actualització de Cartera 29-09-2020:
Seguim amb la Pandèmia del Coronavirus (Covid-19).
Moments complicats a nivell mundial, això està durant massa !!!.
La veritat és que tots sabem que tornarem a la normalitat quan tinguem una vacuna, però de moment la volatilitat dels mercats és la gran protagonista.
Davant d’aquest escenari decideixo realitzar algunes ventes per poder disposar de liquiditat per comprar quan veiem la llum al final del tunel, ja que crec que llavors assistirem a un fort rebot.
Venc totes les de
Coca-cola (KO) amb una rendibilitat promig d’un 3’83% anual durant 5 anys sense comptar els dividends.
També em desfaig de Omega Healthcare (OHI) amb una rendibilitat negativa d’un -3’53% anual durant 5’5 anys sense comptar els dividends. De pasada, com que s’acosta final d’any, em servirà a nivell fiscal per compensar amb els beneficis.
I, per acabar, venc les de Kimberly-Clark (KMB) amb una rendibilitat promig d’un 6’76% anual durant 2’5 anys sense comptar els dividends.
Amb aquestes operacions augmento la liquiditat i dormo més tranquil. 

Actualització de Cartera 09-03-2020:
Pandèmia mundial del Coronavirus (Covid-19).
En l’última actualització vaig dir que esperava una correcció del mercat per anar de compras… dons ha estat molt pitjor que això, una pandèmia mundial a enfonsat les borses de tot el món !!!.
Davant d’aquest fet, com que Espanya sempre reacciona malament i tard, decideixo disminuir l’exposició en l’IBEX i anar de compres d’empreses solvents americanes que han caigut per inercia, però no (crec) que tinguin problemes per fonamentals.
Dins de <La meva cartera> podeu veure com a quedat re-configurada.   

Actualització de Cartera 20-12-2019:
Després de l’enorme pujada de la cotització de Bolsas y Mercados (BME), he decidit vendre totes les accions i despedir-me d’ella plorant i donant les gràcies per les GRANS alegries que m’ha donat en tots els anys que ha estat amb mí. La resta de Cartera està tenint un comportament exemplar i em sento molt a gust amb la composició i els percentatges assignats, per tant, de moment no toco res més i espero, amb un 20% de liquiditat, que els mercats corregeixin fort a la baixa per anar de compres (jejeje).

Actualització de Cartera 26-07-2019:
Després de molt de temps (quasi 1 any!!!) de no actualitzar la cartera, avui m’he desfet d’unes quantes accions de Bolsas y Mercados (BME), aquesta empresa, que tantes i tantes alegries em varen donar en el passat, fa anys que l’únic que fa és perdre quota de mercat any rera any, a més, amb un Payout d’un 95% indica que no sap que fer amb els diners que guanya i prefereix repartir-los a els seus accionistes (malament!).
Per tant, rebaixo el % de cartera a BME i l’incremento a dues empreses americanes amb solvència contrastada: Cincinnati Financial (CINF) i Procter & Gamble (PG).

Actualització de Cartera 09-10-2018:
Afegeixo a la Cartera l’empresa Ebro Foods (EBRO), és una companyia multinacional d’alimentació que opera en els sectors d’arròs, pasta i salses. Amb seu a Espanya, té presència comercial o industrial a través d’una extensa xarxa de filials i marques en més de 25 països d’Europa, Amèrica del Nord, Àsia i Àfrica, això li ha permès posicionar-se com a líder mundial en el sector de l’arròs i segon fabricant mundial de pasta.
PD: En realitat un dels meus fills m’ha estat insistint en que la comprés; que era una molt bona empresa, que si els dividends, que si patatim, que si patatam, dons vale, ja està jejejejejeje.

Actualització de Cartera 14-09-2018:
Venc totes les accions de Microsoft (MSFT), un benefici de 47’86% en menys d’un any ha fet aflorar la meva personalitat avariciosa, i res… a la saca!!! i com diu aquell “que l’últim euro el guanyi un altre”.
La veritat és que m’ho he hagut de pensar molt, és de les empreses que m’agraden molt, molt i molt; la vigilaré i a la mínima la tornaré a la Cartera.
Seguint amb la línea de l’anterior actualització, ja he pogut tornar a entrar a INTEL (INTC), amb una petita porció, en part per la pena de desfer-me de les Microsoft i en part per la seva forta baixada degut a un fallo en el disseny dels seus processadors que afecta a la seguretat, tot i que la noticia és molt dolenta per INTEL i els inversors s’han afanyat a marxar cap a la competència (AMD), jo ja vaig dir que confio plenament amb el seu potencial.

Actualització de Cartera 10-04-2018:
Venc totes les accions de INTEL Corporation (INTC), han estat dos motius que m’han portat a prendre aquesta decisió molt dolorosa ja que és una de les empreses que més m’agraden; per un costat la cotització havia arribat a un preu on em donava un benefici latent de 7 vegades els dividends i l’altre, l’anunci per part de APPLE que a partir del 2020 deixarà de comprar els processadors a INTEL i els fabricarà ell mateix (podeu veure la noticia fent clic aquí). Val a dir que, no les he venut el mateix dia de la noticia (que han baixat! lògicament), he esperat uns dies a que es recuperessin del “susto” !!!.
Ara l’esperaré més abaix per tornar-la a incorporar a la cartera el més aviat millor, crec que l’empresa té molt i molt de potencial. 

Actualització de Cartera 01-02-2018:
Incorporo a la cartera a Banc Santander (SAN), tot i que fa uns quants anys (el 2015) vaig decidir no invertir en els bancs dons ara, degut a diferents circumstàncies, he tingut que obrir un compte en el Banc Santander (el famós “cuenta 123”) on et van regalant accions si compleixes diferents objectius  (atenció perquè has d’estar molt atent que no et “cardin” per altres bandes). Tampoc ho he vist massa greu ja que el considero el banc espanyol millor gestionat, no és casualitat que sigui el número 1 a Espanya i amb la compra del Banc Popular (per 1 euro !!! ) s’ha distanciat enormement dels seus immediats perseguidors:  BBVA i CaixaBank.

Aprofito també per incloure a Acerinox (ACX) primer fabricant d’acer a nivell mundial i que fa poc a entrat en el Índex IBEX Top Dividendsuficients arguments per tenir-la en Cartera. 

Al afegir aquestes noves empreses a la Cartera, he aprofitat per repassar i ajustar els diferents percentatges d’inversió.

PD: Ja sabeu que podeu veure la meva cartera en aquest enllaç: La meva Cartera.

Actualització de Cartera 28-11-2017:
Incorporo a la cartera a Immobiliària Colonial (COL), acaba de fer una OPA (ostil?) per la totalitat de la seva competidora Axiare (AXIA) de la que ja controla un 28’79%, si la OPA tira endavant es transformarà amb un gegant immobiliari de 10.000 milions d’euros amb immobles.

Actualització de Cartera 18-10-2017:
Degut a diferents Opas sobre Abertis (Atlantia i ACS) la cotització es dispara i venc totes les accions amb importants plusvàlues (7 vegades els dividends actuals). En aquest cas he preferit aplicar una de les típiques frases de Borsa: “Que l’últim euro el guanyi un altre” … Veurem que passa. 

Actualització de Cartera 25-4-2017:
Incorporo a la cartera a Cincinnati Financial (CINF) una de les empreses d’assegurances més grans dels EEUU i a Kimberly-Clark (KMB) una empresa líder mundial en el mercat dels productes de salut, higiene personal, professional i industrial.
Les dues empreses formen part de les anomenades “Aristòcrates dels dividends”.

Actualització de Cartera 13-2-2017:
Incorporo una Socimi a la cartera: LAR España Real State (LRE).
Crec que el mercat immobiliari español està a punt “d’esclatar” i aquesta és una Socimi que em sembla infravalorada amb un gran potencial de creixement i (crec) que està molt ben gestionada.

Actualització de Cartera 9-1-2017:
Incorporo un altre Reit a la cartera: Ventas Inc. (VTR).
M’agraden els Reit’s; a diferència de la inversió directa en propietats immobiliàries, que té el problema de la liquiditat, els REIT’s proveeixen liquiditat, ja que en cotitzar com una acció, podem comprar i vendre la nostra participació en qualsevol moment en el mercat.
Ventas Inc. (VTR) té un sòlid historial de pagament de dividends, els porta pagant de manera estable i en augment des de l’any 2000.

Actualització de Cartera 5-12-2016:
La OMS ha iniciat clarament una guerra contra les begudes ensucrades per frenar o mitigar els efectes nocius sobre la salut (diabetis, càries i obesitat), demanant a els governs que estableixin nous tipus d’impostos sobre aquests tipus de begudes; no sé si aquesta campanya afectarà negativament a els comptes de resultats de les empreses molt vinculades a aquest tipus de begudes però com que en la meva cartera ja hi tinc “la reina” Coca-Cola (KO) dons em desfaig de Pepsico (PEP) i la substitueixo per HCP (HCP) un Reit especialitzat en compra i lloguer d’edificis d’ús sanitari i aristòcrata dels dividends (més de 30 anys consecutius d’increments), tenint en compte l’envelliment progressiu de la població crec que aquest sector pot ser un dels beneficiats.

Actualització de Cartera 25-10-2016:
Entra IBM (IBM) a la Cartera i al passar a tenir 21 empreses m’obliga a revisar el pes (%) de cadascuna per tal de mantenir l’equilibri en el cobrament de dividends.
Fa anys que IBM està modificant profundament el seu model de negoci per adaptar-se a les evolucions tecnològiques, reduint el pes de les seves activitats tradicionals i expandint-se en programes i serveis. El grup s’està especialitzant en les eines d’anàlisi de dades, el núvol, la mobilitat i la seguretat, camps estratègics de fort creixement i que generen ja el 40% dels seus ingressos.

Actualització de Cartera 11-10-2016:
Surt Endesa (ELE) i entra Coca-Cola (KO) per reduir el pes en companyies energètiques i, alhora, augmentar les inversions en el mercat americà amb un aristòcrata dels dividends, porta 54 anys augmentant-lo !!!.

Actualització de Cartera 25-04-2016:
Rebaixo 1 punt la ponderació de Telefònica (TEL), crec excessiu el seu rati d’endeutament, això i la seva gran dependència de Brasil em fa pensar en problemes econòmics a curt termini; tot i que el canvi de President em sembla positiu (més malament que l’anterior no ho pot fer). Aquest punt percentual l’afegeixo (augmento) a Grifols (GRF).

Actualització de Cartera 10-12-2015:
Surt Santander (SAN), he arribat a la conclusió de que intentar guanyar diners amb qui ‘fabrica diners ficticis’ és massa difícil per mi, per tant seguint amb la filosofia d’entrar en empreses que m’agradaria que fossin meves he decidit substituir-la i fer entrar a Grifols (GRF), referència mundial en el sector sanitari i en seu a Barcelona.

Actualització de Cartera 01-10-2015:
Surt Indra (IDR) perquè ha presentat un ERE i ha deixat de repartir dividends.
Entra Procter & Gamble (PG) un aristòcrata del dividend USA, amb això augmento exposició en el mercat americà perquè considero que les empreses americanes cuiden molt millor a l’accionista que les empreses espanyoles.

Print Friendly, PDF & Email
Si t'agrada, comparteix: