dividend_aristocratsDons si, existeix una llista d’empreses anomenades “Aristòcrates dels dividends” i s’anomena “S&P 500 Dividend Aristocrats”, com pots deduir es basa en el S&P 500 però només inclou les empreses que han augmentat les seves taxes de dividends durant els últims 25 anys com a mínim.

Com que (teòricament) això representa que són empreses molt estables i segures, seran bones per formar part de la nostra cartera d’accions, sempre pensant en el llarg termini.

De totes voldria destacar-ne 10 que són, avui per avui, les que més recomanacions tenen dels experts:

  1. Health Care Property Investors (HCP): Aquesta empresa està especialitzada en invertir en immobles per a les organitzacions mèdiques nord-americanes. Porta 29 anys de creixement dels dividends.
  2. AT & T (T): American Telephone and Telegraph és una empresa de telecomunicacions fundada l’any 1885 per l’inventor del telèfon Alexander Graham Bell. Porta 30 anys de creixement dels dividends.
  3. Consolidated Edison (ED): Una de les companyies nord-americanes més famoses i antigues. Va ser fundada l’any 1823 sota el nom de New York Gas Light Company. Avui en dia ofereix serveis de primer ordre en el mercat de la electroenergía, però, treballa amb altres fonts d’energia, com ara gas i vapor. Porta 40 anys de creixement dels dividends.
  4. Chevron (CVX): Una de les empreses transnacionals d’energia més grans del món. Explota petroli en diferents regions. Va ser fundada l’any 1879 sota el nom de Pacific Coast Oil Company. Porta 29 anys de creixement dels dividends.
  5. Cincinnati financial (CINF): Una de les empreses d’assegurances més grans dels EEUU. Porta 54 anys de creixement dels dividends.
  6. McDonald ‘s (MCD): Et sona? la coneixes?…  Empresa de menjar ràpid que funciona gairebé en tots els racons del planeta. Posseeix una cadena de desenes de milers d’establiments. Va ser fundada l’any 1940. Porta 38 anys de creixement dels dividends.
  7. Procter & Gamble (PG): Un dels líders del mercat mundial de productes de consum. Té tres orientacions principals, que són: Beauty & Grooming (bellesa i cura personal), Household Care (articles per a la llar), Health & Well-Being (salut i estil de vida saludable). És una de les més antigues i més grans companyies nord-americanes. Fundada l’any 1837. Porta 58 anys de creixement dels dividends.
  8. Coca-Cola (KO): Cal que te la presenti?… Productor mundialment famós de begudes. Des de 2005 fins a 2015, la pròpia marca «Coca-Cola» va ser reconeguda com la més cara del món en el rànquing de l’agència internacional Interbrand. Va ser fundada l’any 1886. Porta 52 anys de creixement dels dividends.
  9. Sysco (SYY):  Systems and Services Company, està especialitzada en proveir productes alimentaris a restaurants, institucions mèdiques, hotels, etc. Tot i ser poc coneguda fora dels EEUU. és un dels majors proveïdors de productes alimentaris del món. Va ser fundada l’any 1969. Porta 44 anys de creixement dels dividends.
  10. Kimberly-Clark (KMB): Un dels líders mundials en el mercat dels productes de salut, higiene personal, professional i industrial. Encara que el nom potser no et sona segur que algunes de les seves marques si: Huggies, Kleenex, Kotex, Scott, Kimcare, Wypall, Kimtech, KleenGuard, … ven els seus productes en més de 150 països. Va ser fundada l’any 1872. Porta 42 anys de creixement dels dividends.

Et facilito un enllaç on pots veure aquest índex actualitzatS&P 500 Dividend Aristocrats

I una web on et pots descarregar la llista en format excel o pdf amb un munt d’informació de cada acció mantinguda per en Dave Fish: www.dripinvesting.org/tools

*** Recorda que en cap cas aquest article és una recomanació de res ! 

Print Friendly, PDF & Email
Les 10 millors “Aristòcrates dels Dividends”
Si t'agrada, comparteix:

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.